Informatie voor

Professionals

Wilt u meer weten over wat de ABvC registercounsellor voor u als professional kan betekenen? Ga dan naar onze professionals pagina.

Meer info
Informatie voor

Particulieren

Wil je graag weten bij welke problematieken een counsellor je kan bijstaan? Klik dan op de onderstaande button voor meer informatie.

Meer info
Informatie voor

Leden van de ABvC

Als je lid bent van de ABvC kun je door op de button hieronder te klikken naar het ledengedeelte van de site gaan.

Mijn ABVC
Wat is Counselling?

En waarom de ABvC?

In Engeland en Amerika is counselling volledig geïntegreerd in de psychosociale hulpverlening. Counselling bevordert op professionele wijze en op basis van vertrouwen het herstel en evenwicht van de cliënt. Ook in Nederland geniet counselling steeds meer bekendheid. Counselling wordt inmiddels vaak ingezet ter ondersteuning van reguliere trajecten in de gezondheidszorg.

 

Om de professionaliteit van het beroep Counsellor verder te vergroten, werd in 1997 de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) opgericht. Inmiddels telt de beroepsvereniging ruim 420 leden.

 

Enkele jaren geleden heeft de ABvC als speerpunt voor haar beleid “het op de kaart zetten van counselling” tot haar prioriteit gemaakt, en daarmee de professionalisering van de counsellor. Dat proces gaat hand in hand; immers de beroepsvereniging kan alleen dan voor kwalitatieve hulpverlening garant staan indien de counsellors die daarbij zijn aangesloten aan de eisen en kwaliteiten voldoen om de cliënt op professionele en effectieve wijze te ondersteunen en begeleiden.

 

Opleiding, bijscholing, supervisie en intervisie zijn minimale vereisten die de ABvC stelt aan haar leden om die kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarnaast staan de gedragscode en het klachtenreglement garant voor de uitoefening van het beroep van counsellor.

 

De ABvC staat voor het uitdragen van een efficiënte en effectieve vorm van psychosociale hulpverlening met een kwaliteitskeurmerk.

Wat is counselling?

Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. De counsellor ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel.

Persoonlijke counselling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met de counsellor ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Je wordt door de counsellor optimaal ondersteund om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Hoe kan ik lid worden van ABvC?

Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden en de eisen die gesteld worden aan het ABvC lidmaatschap.

Zijn mijn gegevens veilig?

De ABvC voldoet volledig aan de privacy eisen die gesteld worden door de nieuwe privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Counselling uitgelegd:

Bekijk onze informatie film over counselling en het ABvC

qode-eliptic-slider
Het laatste nieuws

Counselling: complementaire hulpverlening met aantoonbare meerwaarde voor reguliere hulpvragen

Er gaat geen dag voorbij of de meest verschillende problemen binnen de reguliere hulpverlening worden in de media beschreven of besproken. Er lijkt soms geen einde aan te komen, ondanks de verwoede pogingen om hierin verbeteringen te krijgen.

Meer informatie
qode-eliptic-slider
Het laatste nieuws

What´s in a name: Registercounsellor ABvC of counsellor

Hoewel dit al jaren een diepe wens van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling is, wordt de titel ‘counsellor´ of ook wel  ‘counselor’ niet beschermd.

Meer informatie
qode-eliptic-slider
Het laatste nieuws

De ABvC bestaat 20 jaar

Op 24 december 1997 werd de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling door 25 studenten van Stichting Counselling Nederland opgericht. Vanaf dat moment werden de belangen van aangesloten counsellors in Nederland behartigd.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Top