Een nieuwe privacywetgeving: de AVG

De bescherming van persoonsgegevens is sinds 2001 vast gelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Maar onze maatschappij digitaliseert snel; iets waar in de WBP geen rekening mee is gehouden. Daarom is sinds 25 mei 2016 een nieuwe privacywetgeving van kracht: De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

 

We bevinden ons nu nog enkele maanden in een overgangsperiode, maar vanaf 25 mei 2018 verandert dit: dan wordt de WBP definitief afgeschaft. Vanaf dat moment zal de AVG gehandhaafd worden. Dit betekent dat je dan als organisatie die persoonsgegevens verwerkt volledig moet voldoen aan de AVG.

Wij als registercounsellors ABvC verwerken veel persoonsgegevens. Daarom is deze wet voor ons van groot belang. De RBCZ heeft documenten ontwikkeld die het voldoen aan de AVG voor wat betreft het vastleggen van gegevens, een stuk eenvoudiger maakt. Deze documenten kun je hiernaast downloaden. Als je het 7-stappenplan nauwgezet volgt voldoe je daarmee aan de eisen van de AVG voor zover het het vastleggen van gegevens betreft.

 

 

Beveiliging van persoonsgegevens

 

Het is belangrijk dat je persoonsgegevens goed beveiligt. Voor gegevens die je fysiek hebt vastgelegd – bijvoorbeeld dossiers die je in ordners bewaart – is dat vrij eenvoudig; die kun je achter slot en grendel bewaren. Maar voor elektronisch vastgelegde gegevens is het een stuk lastiger. Daarom vind je in de links hiernaast een pdf-bestand met de nodige tips om digitale gegevens zorgvuldig en veilig te verwerken.

 

Mocht je vragen hebben over deze documentatie, schroom dan niet om een e-mail te sturen naar de PR-commissie.

Blijf op de hoogte van de ABvC

Nieuwsbrief

Binnenkort verschijnt hier een nieuwsbrief over alle nieuwtjes rondom de ABvC en counselling in het algemeen.

Meer info

Lid worden?

Een lidmaatschap van de ABvC biedt veel voordelen als je als counsellor aan de slag wilt gaan. klik op de button voor meer informatie of om je aan te melden.

Meer info

Komende workshops

De ABvC organiseert regelmatig workshops en themadagen die je ook als niet-lid kunt bijwonen. Klik op de button voor meer informatie.

Naar de agenda
Top